Het aantal bedrijven die een HTTPS adres gebruikt voor hun website is het afgelopen jaar explosief gestegen. Al jaren zijn de SSL certificaten die nodig zijn voor een HTTPS adres volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht als er een contactformulier op de website aanwezig is. Nu Google bezoekers waarschuwt voor een onveilige website en ook in de zoekresultaten rekening houdt met het ontbreken van SSL certificaten stappen bedrijven massaal over.

Google Veiligheidswaarschuwing

Google heeft als doel gesteld om het internet veiliger te maken. Hier spelen SSL certificaten een cruciale rol in. Sinds begin 2017 zijn de maatregelen die Google neemt zichtbaar. Bezoekers die via de browser Chrome een website bezoeken met contactformulier maar zonder SSL certificaat krijgen een veiligheidswaarschuwing. Ook in de zoekresultaten houdt Google hier rekening mee. De verwachting is dat de komende jaren de maatregelen nog veel strenger gaan worden.
Veel tech bedrijven hebben dit nog niet geregeld. Een SSL certificaat kost tussen de 9 en 130 euro per jaar (afhankelijk van het type certificaat) en is het beste te regelen via het hosting bedrijf.

Interessante links:

Over HighTech Content

HighTech Content zorgt ervoor dat bedrijven via de aangeboden content optimaal gevonden worden. Ook de SSL certificatie kan via HighTech Content geregeld worden. Maak een afspraak via ons formulier of neem contact op via harm@hightechcontent.nl.