De overheid ziet digitalisering als een belangrijk onderdeel van groei van MKB-bedrijven. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die digitaal ‘volwassener’ zijn bijvoorbeeld meer omzetgroei en hogere investeringen in R&D en personeel hebben. Ondernemers in het Nederlandse mkb, vooral die in het micro,- en kleinbedrijf, benutten de potentie van kansrijke digitale innovaties echter nog onvoldoende. Bijna de helft van de kleine bedrijven was vlak voor de coronacrisis naar eigen zeggen niet of nauwelijks gedigitaliseerd.

Daar moet volgens de overheid verandering in komen. En daar is HighTech Content het mee eens!

Met de subsidie “mijn digitale zaak” wil de overheid de drempel van hoge kosten deels wegnemen. Het betreft een subsidieregeling waarmee ondernemers 50% van de aanschafwaarde van een digitale technologie vergoed krijgen, tot een maximum van € 2.500 van de aanschafprijs (of abonnementsprijs). Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leverancier in te huren om een social media strategie voor je bedrijf op te zetten en te implementeren. Of het maken van een uitgewerkte SEO strategie en een geoptimaliseerde website. Daarnaast kan een deel van de subsidie ook ingezet worden voor advies over de betreffende technologie. Hiervoor geldt ook dat ondernemers 50% van de aanschafwaarde kunnen aanvragen, maar voor advies geldt een maximum van € 500 van de aanschafprijs.

De voorwaarden

  • tussen 2-50 werknemers
  • een jaaromzet van max €10 miljoen
  • Niet het de-minimusplafond overschrijden (max €200.000 subsidie in 3 opeenvolgende belastingjaren)
  • Aanvraag dient tussen 22 juni en 22 november 2022 gedaan te worden

Niet in aanmerking komt:

  • Aankoopadvies door de leverancier van de technologie die u wilt aanschaffen of implementeren.
  • Diensten of producten die niet aansluiten bij wat de leverancier normaal gesproken levert.
  • Betaalde social media abonnementen.

Routekaart

Door middel van een digitaliseringsscan kom je tot een persoonlijke routekaart voor jouw bedrijf. Om aanspraak te maken moet je deze verplicht invullen en de ingediende offerte moet ook aansluiten op deze routekaart. https://www.mijndigitalezaak.nl/startpagina

Procedure

De aanvraag wordt behandeld op volgorde van binnenkomst, tot het totale budget op is (€1.700.000)

Je hoort binnen 8 weken na jouw aanvraag of je de subsidie krijgt toegekend. Zo ja, dan keert RVO het volledige subsidiebedrag vervolgens zo spoedig mogelijk uit als voorschot. Binnen 3 maanden moet je jouw product(en) of dienst(en) hebben aangeschaft.

Controle gebeurt achteraf op basis van steekproeven. Ontvang je bericht dat je in de steekproef valt? Dan moet je binnen 2 weken de factuur inleveren bij RVO om aan te tonen dat je een product en/of dienst heeft gekocht.

Ook vragen wij jouw medewerking aan een evaluatie van de effecten van de gesubsidieerde activiteiten. Je moet tot 2 jaar na verlening van de subsidie bereid zijn hieraan mee te werken.

Kijk voor meer informatie op website van het RVO of start hier de scan.

Is dit het duwtje in de rug die je nodig had om te investeren in digitalisatie? Bel of mail naar HighTech Content om te bespreken hoe wij je kunnen helpen om jouw marketing te digitaliseren.